
Slaní šneci
Jednoduchá slaná drobnost na party, nebo sebou na výlet. Oblíbíte si jak přípravu, tak chuť samotnou. V jednoduchosti je krása. A malý poznatek, v tomto případě málo znamená více! Pokud se budete snažit šnečky udělat hodně bohaté, nebudou tak dobré, jak když dodržíte jednoduchý postup.
Ingredience
- listové těsto nebo domácí slané linecké
- kečup
- koření na pizzu nebo provensálské koření (tymián, bazalka, oregano...)
- 20 dkg strouhaného eidamu nebo jiného sýra
- 10 plátků šunky (můžeme vynechat)
- 1 malou cibuli nakrájenou na opravdu drobné kostičky
- 1 malá konzerva kukuřice
Postup
1. Těsto rozválíme na dva velké pláty velikosti plechu.
2. Potřeme tenkou vrstvou kečupu a posypeme kořením - bylinkama.
3. Posypeme sýrem a poklademe plátky šunky, tak, že uprostřed vytvoříme podélný pruh, aby se sýr i šunka objevila v každém šneku, nemusíme poklást celou plochu.
4. Posypeme cibulkou a kukuřicí.
5. Plát opatrně podélce svineme do válečku jako roládu, dbáme na to, aby byl svinut pevně, aby se šněčci při krájení a manipulaci nerozplétaly.
6. Krájíme šněčky asi 1 cm široké a klademe je na plech vyložený pečícím papírem nebo do papírových košíčků.
7. Pečeme v troubě na 200°C dokud nenaběhnou a nezezlátnou.
8. Necháme lehce vychladnout a sundaváme z plechu. Podáváme k vínu, pivu, koktejlům.