
Kuřecí kari salát s okurkou
Tenhle salát mě naučila babička Zdenička. Je moc dobrý a vychlazená okurka v létě skvěle osvěží! Maso si můžete upéct dopředu (nebo naopak využít zbytky z nedělního oběda), ale salát připravujte vždy čerstvý, právě kvůli okurkám. Na naší svatbě měl velký úspěch a zmizel okamžitě. Hodí se i k lehké večeři, pokud nevíte přesně, kolik přijde hostů...
Ingredience
- 1/2 kg pečeného kuřecího masa
- 1/2 kg okurek hadovek
- 1 sklenička majonézy
- 1 kelímek zakysané smetany
- několik lžiček kari koření
Postup
1. Maso nakrájíme na cca 1cm velké kostičky. Dobře se krájí maso již vychladnuté, nejlépe vychlazené. Kostičky jsou pak hezky stejnoměrné a tolik se nerozpadají. Dáme ho do větší mísy.
2. Okurky oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostičky jako maso. Přidáme do mísy.
3. Přidáme majonézu, smetanu a koření podle chuti. Poměr majonézy a smetany můžeme upravit podle chuti a diety...
4. Vše důkladně promícháme, ochutnáme a případně ještě dochutíme.
5. Necháme asi půl hodiny odležet.Podáváme s pečivem, nejlépe doma upečeným.