Zobrazit všechny recepty
Kanadské řezy Nanaimo
Top edge of content
Sladké

Kanadské řezy Nanaimo

Tenhle recept objevila Zuzka Pínová a rozhodly jsme se ho spolu vyzkoušet. Řezy jsou oblíbené v Kanadě, ale viděli jsme je prodávat i v USA. Patří mezi ty luxusnější dezertíky, ale dobře se převážejí a navíc do spodní vrstvy můžete zpracovat různé zbytky sušenek, piškotů, cukroví a zkrátka všeho, co máte už dlouho ve špajzce a nevíte, co s tím. Prostřední vrtsvu jsem upravila a ubrala z původního množství cukru (jako u většiny receptů z Amerického kontinentu). Největším kouzlem je pak vrchní vrstva čokolády. Uvidíte, že Nanaimo si získá všechny vaše hosty a budete se k němu rádi vracet.

Ingredience

Základní vrstva:

  • 250 g rozpuštěného másla
  • 1/4 hrnku cukru
  • 5 lžic kakaa
  • lžička vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 a 3/4 hrnku grahamových krekrů (piškotů, skořicových sušenek...a podobně)
  • 1 hrnek sušeného kokosu
  • 1 hrnek nasekaných ořechů

Krémový střed:

  • 65 g změklého másla
  • 250 ml mléka nebo smetany
  • 1 balíček pudinkového prášku
  • 3/4 hrnku moučkového cukru

Čokoládové finále:

  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 2 lžíce másla nebo ztuženého rostlinného tuku


Postup

1. Rozpuštěné máslo, cukr, prosáté kakao, vanilku a vejce mícháme v parní lázni. V okamžiku, kdy směs získá krémovou konzistenci, hrnec odstavíme z plamene.
2. Poté přidáme nadrcenou směs drobků z piškotů, sušenek a krekrů, strouhaný kokos a  nasekané ořechy. Dobře promícháme a napěchujeme (čím tužší bude základní vrstva, tím lépe) do máslem dobře vymazané formy a uložíme do ledničky.


3. Připravíme si prostřední vrstvu. Ve vodní lázni uvaříme hustý puding a přidáme máslo a cukr. Vmícháme a odstavíme.
4. Nalijeme na spodní vrstvu a dáme chladit do ledničky alespoň na 30 minut.
5. Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni, polevou potřeme vršek dezertu a uložíme do lednice.
6. Po 20 minutách, kdy je čokoláda už tuhá, ale ještě ne uplně tvrdá, narýsujeme nožem linky, kudy pak budeme chtít vést řez při krájení. Čokoláda se pak později bude snadněji krájet a tolik se nám nebude lámat.

Dobrou chuť!

Share on Facebook

Sdílejte recept mezi přáteli

Share on Twitter