Sacher
Na tento dort existuje snad nejvíce receptů. Dlouho jsem hledala, který je nejlepší a nakonec jsem ho objevila. V malém receptáři Dr.Oetker se kdysi ve Vánočním vydání objevil. Je nadýchaný a pokud nebudete šetřit marmeládou a dáte ji opravdu velké množství, odvděčí se vám šťavnatostí a vůní.Měla jsem to štěstí ochutnat pravý dort v kavárně hotelu Sacher ve Vídni. V maličké luxusní kavárně jsme museli čekat frontu na volný stolek. Dorty všech velikostí parádně zabalené můžete nechat někomu i zaslat jako dárek (doručí je přímo jejich messenger). Atmosféra to byla úžasná, ale musím přiznat, že jsem byla mile překvapena, že chuťově ten slavný originál nijak nevyčnívá nad ten můj, a to mi opravdu zalichotilo a utvrdilo v tom, že tenhle recept je ten pravý!
Ingredience
- 150 g hladké mouky
- 150 g másla
- 75 g moučkového cukru do těsta
- 75 g moučkového cukru do bílků
- 1 balíček vanilkového cukru
- 150 g hořké čokolády
- 6 vajec (2 vejce + 4 žloutky + 4 bílky)
- 20 g kakaa holandského typu
- 1 kávová lžička kypřícího prášku
Na náplň:
- 200 g meruňkové marmelády
Na polevu:
- 100 g čokolády na vaření