Zobrazit všechny recepty
Omáčka Alfredo na těstoviny
Top edge of content
Slané

Omáčka Alfredo na těstoviny

První omáčka, kterou jsme vyzkoušeli z krásné italské kuchařky prostě nazvané "Těstoviny"... Jednoduchá, rychlá, založená jen na třech kvalitních surovinách: parmazánu, másle a smetaně. K tomu čerstvá petrželka a máte během několika minut skvost! Žádné dlouhé přípravy, vaření, dušení, lehce, snadně, nemusíte nedělní dopoledne přece strávit u plotny! :-)

Ingredience

  • 500 g těstovin
  • 90 g másla
  • 150 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 315 ml (1 a 1/4 hrnku) smetany ke šlehání
  • 3 lžíce najemno nasekané čerstvé petrželky
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente". Scedíme a uchováváme teplé.
2. Zatímco se vaří těstoviny, rozpustíme na pánvi máslo. Přidáme parmazán a smetanu a zastálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku mícháme do zhoustnutí. Ochutíme ji petrželkou, solí a pepřem.
3. Omáčku nalijeme na těstoviny. Buď rovnou promícháme nebo necháme každého, aby si promíchal těstoviny sám na talíři. Zdobíme snítkou čerstvé bylinky.
Poznámka: Tradičně se tato omáčka podává s širokými nudlemi Fettucine, ale lze ji použít na jakékoli těstoviny. Výborně chutá i s domácími bramborovými noky. Parmazán kupujte vždy vcelku a strouhejte až před přípravou. Měl by být křehký, slámově žlutý, se svěží vůní. Neměl by být našedlý, voskovitého vzhledu nebo "opocený".

Dobrou chuť!

Share on Facebook

Sdílejte recept mezi přáteli

Share on Twitter