Citrónová bábovka
Tahle bábovka je příjemným spestřením klasických nedělních svačin... Je vláčná, osvěžující a hlavně rychlá na přípravu. Uvidíte, že Vám bude chutnat...
Ingredience
- 160 g másla
- 250 g cukru
- 3-4 vejce
- 500 g tvarohu
- špetku soli
- 200 g dětské krupičky
- 1 lžičku sody nebo 2 lžičky prášku do pečiva
- kůru a šťávu z půlky citronu
- máslo a hrubou mouku na vymazání formy
- moučkový cukr na ozdobu
Postup
1. Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150°C. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní el. šlehač.) V druhé misce jemně uteřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.
2. Do krupičky nasypte prášek do pečiva nebo sodu, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotu. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
3. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečtě necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.